CV

Einar Larsson
Köpmangatan 22
276 30 BORRBY


070-351 34 35
einar@telia.com

Bakgrund Född 1955. Uppvuxen i ett småbrukarhem i Skåne. Sedan 20-årsåldern bosatt i Mälardalen, men nu skåning igen.
Idag Frilans inom kultursektorn med egen firma. Support inom administration och marknadsföring för grupper/föreningar och enskilda. Intresserad av uppdrag i Mälardalen eller Skåne. Driver antikvariatet Blå Kossan i Borrby.

Anställningar och
uppdrag i urval

2014-15        Eva Ahlberg Teater, Skara
Scenografi och trycksaker till föreställningen "De mislykte", med premiär 5 oktober 2014. Hemsida mm.

2014        BoB Nöje, Västerås
Scenografi till föreställningen "Funny Money", som spelades på Västerås teater februari 2014.

2013        Kulturskolan, Stockholm
Deltid som teaterassistent. Arbetsuppgifterna bestod i huvudsak av att skapa scenografi och ljus till elevuppsätttningar.

2012 – (pågående)        Cinematique/På andra sidan, Stockholm
En musikförening med projektbaserad verksamhet. Arbetsuppgifterna är ansökningar, samordning, administration, ekonomi och marknadsföring. 2012-13 drev vi ett projekt med konserter och föreläsningar på kriminalvårdsanstalter och i kyrkor.

1992 –  (pågående)       Skilda uppdragsgivare
Vid sidan av min anställning på 4:e teatern (se nedan) hade jag även förut egen firma som bedrivit supportverksamhet för teater i första hand. Bland uppdragsgivarna finns Skaraborgs länsteater, Romateatern på Gotland, Friteatern i Stockholm, Sveriges Violinbyggmästare m fl. Uppgifterna har varierat: byggledning, scenografi, utställning, scenteknik, hemsidesproduktion, datasupport mm.

1988 – 2011        4:e teatern, Västerås
Arbetsplatsen: 4:e teatern är en fri teatergrupp med fokus på barn- och ungdomsteater, men har också pedagogisk verksamhet och koncept för personalutveckling riktat mot företag och organisationer. Därutöver regelbunden gästspelsverksamhet. Läs mer: www.4e.se

Arbetsuppgifter: Projektledning. Scenografi/dekorbygge och ljussättning. Manus. Marknadsföring med pressfoto och filmtrailers, layout, prepress och webb. 2004 – 2011 chef för verksamheten med ansvar för organisation, personal, budget, ansökningar mm.

1986 – 1988    Stockholms Lokaltrafik m fl
Arbetade på SL parallellt med uppdrag inom dekorbygge och scenteknik.

1976 – 1986    Folke Bernadottehemmet, Uppsala
Arbetsplatsen: FBH är ett rehab- och utredningscenter för barn och ungdomar med funktionshinder. Läs mer: www.akademiska.se

Arbetsuppgifter: Till en början elevassistent och vårdbiträde, så småningom kompletterat med speciallärartimmar och eget utredningsansvar. Sysslade också med utveckling av tekniska hjälpmedel.

Varvade under första halvan av 80-talet arbetet med studier. Var med och startade den fria teatergruppen DaCapo i Uppsala och stod då på scenen i några uppsättningar. Arbetade även en del som dramapedagog på högstadiet.

Utbildning Uppsala universitet (1980-85)
                      teoretisk filosofi, estetik, dramatik 40 p vardera
                      skapande svenska, nordiska språk, 20 p vardera
                      (Poäng enligt gamla modellen. Ett par ogjorda
                      resttentor på minuskontot.)

Eslöv / Hässleholm (1971-75)
                      4-årig teknisk linje, inriktning el/tele

Datorvana Använt Mac sedan 1989. Rudimentära kunskaper i Windows operativsystem. Behärskar Office-paketet, men är närmast proffs på Photoshop och InDesign (använde Quark XPress tidigare). Kan grundläggande HTML och webbdesign. Bekant med sociala medier. Använt Final Cut Pro för presentationsfilmer. Gjort ett antal tillämpningar i FileMaker Pro.
Förtroendeuppdrag Diverse styrelseuppdrag inom kultursektorn genom åren, exempelvis Svenska Assitej och kulturhuset Culturen i Västerås. För tillfället styrelseledamot i Borrby Bokby och Musikföreningen "På andra sidan".
Personligt Jag har stor aptit på att lära mig nya saker och lär mig snabbt. Jag kombinerar gärna mer administrativa uppgifter med handfast praktiskt arbete och anser mig kreativ på båda områdena. Mitt tidigare uppdrag som chef har gett mig goda erfarenheter vad gäller organisation, ekonomi och personalfrågor. Jag har stor arbetskapacitet och vet vikten av att hålla en deadline.
Övrigt Innehar körkort (AB).
Referenser Lämnas på begäran.
Ladda hem CV som PDF